Cum să alegi cel mai bun scaun de birou

Să beneficiezi de un grad ridicat de confort este esențial atunci când lucrezi, mai ales dacă îți petreci o bună parte din timp la birou, în fața laptopului sau a unui calculator. Pentru a preveni sau a ameliora probleme ale coloanei vertebrale, este important să utilizezi un scaun ergonomic potrivit, care asigură o postură corectă și oferă sprijinul necesar spatelui. Astfel, te asiguri că orele pe care le petreci la birou vor fi confortabile și, mai ales, nu îți vor afecta sănătatea. Te invităm să descoperi în continuarea articolului care sunt cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont când alegi scaunul de birou.



Sumar


Spătar ergonomic 

Reglarea poziției spătarului permite o mai bună susținere lombară, așa că este important să alegi un scaun de birou care asigură reglarea presiunii spătarului asupra corpului. Un mecanism care permite bascularea spătarului în diferite unghiuri față de șezut, cu posibilitatea de a fi blocat în diferite poziții pentru a asigura nivelul optim de confort, este recomandat în acest caz. 

De asemenea, vei ști că ai ales scaunul potrivit dacă spătarul acestuia este realizat astfel încât să se potrivească cu curbura naturală a coloanei, asigurând un plus de confort și o postură corectă.

Brațe reglabile

Pentru a te asigura că menții poziția corectă la birou trebuie să ții cont de câteva aspecte. Unul dintre acestea este poziția umerilor. Umerii tăi trebuie să fie relaxați, astfel încât să nu tensionezi spatele și să stai confortabil. 

Așadar, varianta ideală este să alegi un scaun cu brațe reglabile 4D, care să permită modificarea înălțimii acestora (sus-jos), modificarea poziției (înainte-înapoi) a suportului brațelor, rotirea la 360º și modificarea poziției laterale a suportului brațului, precum și modificarea poziției laterale a întregului braț. 

Tetieră ajustabilă

Susținerea zonei cervicale este la fel de importantă pentru sănătate ca cea a zonei lombar.e Astfel, un scaun ergonomic bun îți oferă posibilitatea reglării poziției tetierei, pentru un maxim de confort. Ajustată în poziția dorită, tetiera susține gâtul și promovează o postură corectă, indiferent de câte ore petreci pe scaun.

Ajustarea înălțimii

Ergonomia unui scaun este dată și de posibilitatea de ajustare a înălțimii acestuia. Pentru a menține o poziție corectă la birou este nevoie să ții picioarele plate pe podea, iar genunchii să fie poziționați puțin mai jos decât șoldurile. Picioarele nu ar trebui niciodată să atârne în aer sau să fie poziționate mai sus decât șoldurile deoarece se va pune presiune pe coapse, respectiv pe abdomenul inferior, dăunând sănătății. 

Reglarea înălțimii prin acționarea coloanei cu gaz este, deci, o funcție indispensabilă oricărui scaun ergonomic, asigurând o poziție optimă la birou.

Șezut cu adâncime reglabilă

Un scaun ergonomic bun trebuie, de asemenea, să permită oricărei persoane folosirea corectă a acestuia. Astfel, un mecanism care permite reglarea pe adâncime a șezutului, precum și bascularea acestuia asigură un plus considerabil de confort, putând fi ajustat în funcție de preferințele și nevoile utilizatorului.

Materiale de calitate

Alegerea unui scaun ergonomic reprezintă un pas esențial pentru a avea grijă de sănătatea coloanei tale vertebrale. De aceea, pe lângă funcțiile pe care le îndeplinește scaunul ales, trebuie să te asiguri că acesta este realizat din materiale de înaltă calitate. 

Tapițeria externă trebuie să fie plăcută la atingere, iar umplutura scaunului realizată în așa fel încât să te poți simți confortabil chiar și după ore întregi petrecute stând jos. De asemenea, o structură rezistentă este recomandată pentru menținerea calității scaunului în timp și pentru utilizarea tuturor funcțiilor acestuia pe o perioadă îndelungată. 

O coloană de tip „heavy duty”, roți rezistente care beneficiază de „silent pin” pentru a elimina zgomotul, structură internă cu rezistență ridicată sau tapițerie fonoabsorbantă sunt câteva dintre criteriile de care poți ține cont în alegerea scaunului ergonomic potrivit. 


Te invităm să descoperi toată colecția de scaune pentru birou aici.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)