Cele mai bune canapele: Tipuri, modele și cum să alegi cea mai frumoasă canapea pentru locuința ta

Canapeaua este elementul central al oricărui living. Aici petreci serile în fața televizorului, pe canapea te refugiezi în compania unei cărți când ai nevoie de relaxare, și tot aici îți dai întâlnire cu prietenii sau familia după o zi lungă de lucru. Numărul de persoane care o vor folosi și spațiul de care dispui dictează dimensiunea canapelei pe care o alegi, iar forma trebuie să complimenteze stilul de amenajare al apartamentului. 

Livingul nu ar fi la fel de confortabil și îmbietor fără canapeaua potrivită, așadar în continuare îți prezentâm câțiva pași pe care îi poți urma pentru a te asigura că alegi cea mai bună canapea pentru tine și cei dragi.

Sumar


Când știi că trebuie să schimbi canapeaua

Element de bază al decorului din living, canapeaua trebuie să îndeplinească obligatoriu două condiții: să fie confortabilă și, în același timp, să contribuie la crearea unui ambient plăcut, care să te îmbie la relaxare. Când aceste două condiții nu mai sunt îndeplinite, este semn că e timpul să faci o schimbare.

Atunci când apar semne de deteriorare estetice, cum ar fi deteriorarea tapițeriei sau de confort ori funcționalitate - precum lăsarea pernelor, este timpul să îi spui la revedere canapelei tale vechi și să te orientezi către una nouă. În medie, o canapea poate rezista între 5 și 8 ani.

Cum alegi canapeaua potrivită

Pentru a alege cea mai bună canapea pentru tine, trebuie să ții cont de mai mulți factori.

Dimensiunile canapelei

Înainte de a începe căutarea pentru cea mai frumoasă canapea, măsoară spațiul pe care îl ai la dispoziție și fă-ți o idee clară despre ce fel de canapea poate găzdui încăperea - include aici lungimea, înălțimea și lățimea. O canapea prea mare ocupă prea mult spațiu într-o cameră de mici dimensiuni, în timp ce o canapea mică se poate pierde într-o încăpere prea mare.

Asigură-te că dimensiunea canapelei nu depășește zona dedicată acesteia sau peretele și nu împiedică accesul la alte piese de mobilier din living. De asemenea, este important să măsori ușile și holul pentru a te asigura că poți transporta canapeau acolo unde vrei să o așezi.

Dacă ai un living mai mic, nu alege o canapea mare, ci orientează-te către o canapea mai compactă care să nu încarce foarte multe spațiul. Dacă dispui de mai mult spațiu sau ai un living open space poți opta pentru un colțar care va ajuta la delimitarea vizuală a sufrageriei de bucătărie sau zona de dining. O canapea extensibilă sau clic-clac este alegerea perfectă atunci când vrei să ai la îndemână un pat pentru musafiri.

Materialul tapițeriei

Un alt aspect important, de care trebuie să ții cont atunci când alegi canapeaua pentru living, este materialul din care este realizată tapițeria și asta depinde foarte mult de stilul tău de viață. Dacă ai copii sau animale de companie, ia în considerare modelele cu tapițerie din materiale cu un conținut ridicat de fibre sintetice, deoarece tind să fie mai puternice și mai rezistente la pete.

Pe de altă parte, dacă vrei să oferi livingului un aspect sofisticat, optează pentru o canapea din piele sau imitație de piele care, pe lângă aspectul luxos, este și ușor de curățat. O altă variantă poate fi și alegerea unei canapele din catifea, un material prețios, care va da încăperii un aer misterios și elegant, dar care nu este cea mai potrivită alegere dacă ai copii sau animale de companie.

Pentru a te bucura de confort și aspect plăcut timp îndelungat este necesar să acorzi atenție sporită procesului de întreținere și curățare a materialelor astfel că. pentru mai multe informații, descoperă ghidul nostru despre cum să ai grijă de canapea.

Structura canapelei

Structura este un alt aspect la fel de important, deoarece asigură durabilitatea canapelei. Chiar dacă poate avea un buget mai ridicat, o canapea cu o structură mai solidă precum lemn masiv sau PAL este mai rezistentă în timp și poate susține o greutate mult mai mare.

Culorile canapelei

Culoarea este un alt factor important în alegerea celei mai bune canapele. O canapea în tonuri neutre – gri, nisipiu, crem, bej, alb sau negru îți permite să optezi pentru mai multe variante de culori în ceea ce privește piesele de mobilier și se poate integra mult mai ușor în designul camerei, fie că este un living modern, unul în stil minimalist, shabby chic sau scandinav.

Unul dintre principalele impedimente în calea alegerii unei canapele colorate este teama că aceasta ar putea fi dificil de integrat în decor. Pentru a fi sigur că nu dai greș, poți alege nuanțe neutre pentru celelalte piese de mobilier, astfel încât canapeaua să fie pusă în lumină de către acestea. Asta nu înseamnă însă că nu poți crea un decor care să emane bun gust și alăturând canapelei piese la fel de vesel colorate, atât timp cât reușești să păstrezi un echilibru la nivel vizual.

În funcție de stil

Alege o canapea care să completeze designul livingului și care se potrivește cu stilul locuinței tale. Dacă restul pieselor de mobilier se încadrează în stilul clasic, recomandarea este să optezi pentru același stil și pentru canapea. În schimb, dacă decorul locuinței este unul contemporan, o canapea modernă este alegerea ideală.

Funcționalitatea canapelei

Pentru organizarea cu succes a spațiului din living și găsirea canapelei potrivite trebuie să ai în vedere și stilul tău de viață, deoarece utilitatea unei camere și amenejarea acesteia merg mână în mână.

Stofă, piele, ecopiele, cu șezlong sau fără, cu brațe sau fără, fixă sau extensibilă – alegerile îți aparțin în totalitate. Dacă obișnuiești să organizezi petreceri cu prietenii și familia, iar aceștia rămân peste noapte, ia în considerare o canapea extensibilă care poate fi folosită cu ușurință pe post de pat.

În cazul în care nu vrei și nu ai nevoie neapărat de un model extensibil, poți opta pentru confortul deplin pe care ți-l oferă o canapea cu reclinere. Posibilitatea de a regla poziția picioarelor îți permite să te așezi comod în timp ce citești o carte bună sau urmărești un film. Pentru livingurile cu dimensiuni generoase, îți recomandăm să iei în considerare chiar un colțar cu trei reclinere care va pune la dispoziție relaxare și confort pentru mai multe persoane.

După buget

Când vine vorba de bugetul pentru canapeaua potrivită, recomandarea noastră este să nu te zgârcești – o canapea este o investiție, și dacă alegi una pe măsură acum, vei fi scutit de grija alegerii canapelei pentru alți șapte, opt ani. În același timp, poți găsi și canapele de calitate la prețuri foarte accesibile. În general, cu un buget cuprins între 2.000 și 4.500 de RON, cu siguranță vei reuși să găsești o canapea care să puncteze la toate capitolele: calitate, confort, rezistență.

Tipuri de canapele

Alegerea celei mai potrivite canapele este o decizie importantă, pentru că, în final, piesa de mobilier pe care o alegi va face parte din rutina ta zilnică, fie că primești musafiri, te relaxezi după o zi lungă citind o carte sau stai cu familia să urmărești serialul TV preferat.

Cu o mulțime de modele la dispoziție, alegerea canapelei poate fi un proces destul de anevoios. Scopul nostru este să-ți facem viața mai ușoară, așa că te ajutăm să găsești canapeaua potrivită pentru tine și în funcție de cele mai des întâlnite tipuri de canapele.

Canapea clasică/fixă

Din punct de vedere al structurii, canapele clasice fixe sunt cele mai rezistente. Acestea nu au posibilități de reconfigurare, fapt pentru care există mai puține lucruri care se pot strica sau rupe, scheletul fiind fix.

Colțar

Colțarul reprezintă varianta mai complexă a canapelei fixe și necesită mai mult spațiu pentru poziționare. Acest lucru nu se datorează doar formei, ci și funcționalității sporite. Colțarele sau canapelele modulare au mai multe locuri și sunt de obicei realizate în formă de U sau L. Pentru o încăpere mai mică, un colțar în formă de L se potrivește mai bine, în schimb pentru o sufragerie spațioasă se poate opta și pentru un colțar în formă de U.

Canapea extensibilă

Pe lângă faptul că reprezintă companionul perfect atunci când îți savurezi cafeaua sau când urmărești serialul preferat, canapeaua extensibilă poate fi gazda prietenilor sau rudelor care aleg să rămână peste noapte. În acest sens, poate fi transformată rapid la nevoie într-un pat confortabil pentru oaspeții tăi.

Canapea loveseat/cu 2 locuri

Canapeaua de tip loveseat, este un model mai compact, definit de un spate drept și un spațiu pentru ca două persoane să stea confortabil. Datorită dimensiunilor poate fi ușor de încadrat în amenajarea unei garsoniere sau unui apartament mic la bloc.

Cele mai bune canapele - recomandări Mobexpert

Pe lângă aspectele menționate mai sus, de care trebuie să ții cont în alegerea unei canapele de calitate, venim și cu o listă de recomandări.

Colțar extensibil Dune

Dimensiuni: L.252 x l.215 x H.75/90 cm

Material: Stofă / Stofă

Număr de locuri: 3

Colțar Cloud

Dimensiuni: L.276 x l.165 x H.90 cm

Material: Stofă

Număr de locuri: 3

Structură: lemn masiv de fag, PAL și chingi elastice

Canapea extensibilă Mandy

Dimensiuni: L.210 x l.99 x H.98 cm

Material: Stofă

Număr de locuri: 3

Structură: lemn masiv de fag și PAL, arcuri sinusoidale și chingi elastice

Colțar extensibil Salerno

Dimensiuni: L.306 x l.200/102 x H.87 cm

Material: Stofă / Stofă

Număr de locuri: 4

Canapea loveseat Pasadena

Dimensiuni: L.160 x l.94 x H.102 cm

Material: Stofă, imitație piele

Număr de locuri: 2

Colțar extensibil Monza

Dimensiuni: L. 360 x l. 165/204 x H. 97 cm

Material: stofă

Canapea 2 locuri Jamison

Dimensiuni: L.204 x l.103 x H.106 cm

Material: Stofă

Număr de locuri: 2

Colțar extensibil Swing

Dimensiuni: L.270 x l.106/167 x H.85 cm

Material: Stofă

Număr de locuri: 3

Canapea Lennox

Dimensiuni: L.223 x l.96 x H.93 cm

Material: Stofă

Număr de locuri: 3

Canapeaua potrivită pentru tine este una de calitate

Odată ce ai ales modelul preferat de canapea sau colțar, tot ce îți rămâne de făcut este să te bucuri din plin de confortul pe care ți-l oferă în după-amiezile sau weekendurile în care ”obiectivul” tău principal este relaxarea.

O canapea care îți oferă confort și îți dă o stare de bine în fiecare zi trebuie să fie funcțională, rezistentă și, bineînțeles arătos. Pentru a ne asigura că îți oferim tot ce e mai bun la prețuri optime, peste două treimi din mobilierul Mobexpert este produs în România.

Dacă vrei să îți faci o idee despre bugetul necesar pentru a-ți (re)amenaja locuința, citește ghidul nostru despre cât costă să mobilezi un apartament sau o casă; sau folosește calculatorul de calculatorul de buget pentru mobilă care îți va da un estimat, dar și recomandări adaptate buzunarului tău și stilului familiei tale.

calculator buget

 

 

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)