#OameniiMobexpert - Alexandra: „Scopul meu este să aduc personalitate spațiilor”

Pentru că oamenii din spatele unui brand sunt cei care îi dau viață, vă facem cunoștință cu colega noastră, Alexandra Buia, Arhitect Design Center Pipera.

Vrem să aflăm mai multe lucruri despre tine. Cum este Alexandra, ce a făcut înainte să lucreze în cadrul companiei Mobexpert?

Mă consider o persoană creativă, pasionată de frumos și ambițioasă. Înainte de a mă alătura echipei Mobexpert, am lucrat în același domeniu, la alte 2 companii.

Povestește-ne mai multe despre traseul tău profesional.

Primul meu job, după absolvirea Facultății de Arhitectură în anul 2013, a fost într-un birou de proiectare de arhitectură. Ulterior, din dorința de a-mi lărgi orizonturile, am ales să lucrez pentru o firmă care executa mobilier pe comandă. Aici am învățat de la tehnici de vânzări și colaborarea cu clientul final, până la realizarea proiectelor tehnice ale pieselor de mobilier, astfel încât să pot îmbina necesitățile și preferințele beneficiarilor cu limitările de execuție  ale unei fabrici de mobilă. 

Apoi am lucrat câțiva ani pentru o firmă care comercializează mobilier fabricat în Italia. Această experiență a adus un mare aport în evoluția mea profesională, atât prin complexitatea proiectelor de design interior pe care le-am avut, cât și prin produsele cu care am lucrat.

Cum ai descrie meseria ta?

Meseria pe care o practic cu pasiune este una fascinantă, creativă, imprevizibilă și solicitantă. Unicitatea fiecărui proiect mă împinge să descopăr în fiecare zi lucruri noi. Este o meserie de echipă, iar succesul proiectelor noastre este influențat în mare măsură de buna colaborare între membrii acesteia. 

De unde provine această pasiune a ta pentru design interior?

Dintotdeauna am fost pasionată de tot ce înseamnă frumos, însă designul de interior m-a fascinat în timpul facultății, când am înțeles că pentru a realiza un proiect de arhitectură complet este necesară gândirea proiectului până la cele mai mici detalii.

Cum caracterizezi stilul tău creativ? 

Scopul meu este să aduc personalitate spațiilor, să găsesc permanent soluții funcționale, armonioase și rafinate. Sunt conștientă că meseria pe care o practic cu pasiune îmbunătățește viața de zi cu zi a clienților mei. Fiecare proiect este întotdeauna o nouă provocare, iar comunicarea cu beneficiarii este esențială pentru o amenajare reușită.

Care este stilul tău de design preferat?

Prefer stilul modern, curat și simplu, potrivit vremurilor în care trăim. Îmi place pentru că este extrem de versatil, poate fi adaptat oricărui spațiu și reinterpretat de fiecare dată altfel.

De unde te inspiri? Care sunt sursele tale de inspirație și cum le aplici în proiectele de amenajare în Mobexpert?

Orice te poate inspira. În primul rând mă inspiră clienții mei, încerc să înțeleg stilul lor de viață, necesitățile și dorințele acestora. Documentarea constantă este de asemenea extrem de importantă; consider că în această profesie trebuie să fii la curent cu noutățile în domeniu privind noile materiale apărute, tendințe prezentate la târgurile de profil și colecțiile brandurilor de top la nivel internațional. 

Care este partea favorită din procesul creării unui proiect de design interior?

Fiecare etapă a proiectului este importantă și are frumusețea ei, însă cea mai mare satisfacție o am atunci când văd implementat conceptul gândit de mine și de echipa mea și atunci când beneficiarii sunt mulțumiți de proiectul finalizat.

Care au fost cele mai frecvente solicitări în amenajarea unei locuințe?

Clienții își doresc spații gândite unitar, primitoare și călduroase, în care să se simtă ACASĂ.

Ce înseamnă să ai o casă frumoasă?

O casă frumoasă este aceea în care se îmbină bunul gust cu bunul simț. O casă frumoasă este luminoasă, rafinată, cu piese de mobilier armonios alese. 

Care este cea mai frumoasă experiență de când ești designer? Dar cel mai important proiect?

Cu fiecare amenajare interioară finalizată, m-am dezvoltat și am evoluat profesional, de aceea pot spune că toate proiectele în care m-am implicat sunt la fel de importante pentru mine.

Cea mai frumoasă provocare pe care am avut-o in meseria de designer a fost crearea unui departament de design interior în cadrul brandului Mobexpert și formarea unei echipe care să împărtășească aceleași valori ca mine.

De ce ai recomanda unui prieten Mobexpert ca loc de munca?

Pentru mine, Mobexpert a fost o șansă și o provocare. Este un loc de muncă frumos, unde te poți dezvolta profesional dacă ești serios și pasionat de ceea ce faci, unde ideile tale contează și unde te poți baza pe o echipă de profesioniști.

Ce sfat ai pentru generația tânără? Ținând cont mai ales de această perioadă, ce ar putea să facă pentru joburile în care sunt deja sau pentru care se pregătesc.

Îi sfătuiesc să persevereze în ceea ce le place să facă, să fie serioși, să aibă răbdare și să nu îsi piardă niciodată încrederea în ei. 

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)