Idei pentru momente relaxante în aer liber

Mai mult decât o simplă extensie a locuinței tale, terasa e spațiul ideal în care să-ți petreci timpul liber, mai ales în serile de vară. În fond, de îndată ce se încălzește afară, nu putem rata o ședință de relaxare pe terasă, în grădină sau chiar pe balcon. 

Și pentru că aici este locul în care te poți adăposti de gălăgie, stres și unde poți lua o scurtă pauză de la agitația zilnică cu care te-ai obișnuit, trebuie să amenajezi propria oază de relaxare cum se cuvine. În continuare îți prezentăm câteva idei pentru organizarea unei seri relaxante în aer liber, cu familia sau grupul de prieteni.

Sumar


Alege mobilierul potrivit

Nu te poți relaxa cu adevărat dacă nu ai un mobilier adecvat, estetic și, mai ales, confortabil. Astfel, poți alege un set de mobilier pentru terasă, grădină sau balcon cu o cromatică versatilă care se poate potrivi cu mai multe stiluri de amenajare, realizat din materiale rezistente care vor asigura durabilitate pentru un timp îndelungat. 

De exemplu, alege piese cu protecție împotriva umezelii, a petelor sau a razelor UV pentru a nu se deteriora rapid. În fond, orice piesă de mobilier pe care o alegi pentru locuința ta este o investiție, cu atât mai mult cele pentru terasă și grădină.

Găsește mai multe modalități de a te relaxa

Fie că îți strângi tot grupul de prieteni la o seară de jocuri în grădină sau organizezi un brunch cu familia la prânz, există nenumărate moduri de a defini „relaxarea” pentru tine. 

Relaxarea poate însemna și „izolarea” de tot ce înseamnă tehnologie pentru a petrece câteva momente citind cartea preferată sub razele soarelui. De asemenea, relaxarea poate fi și o zi întreagă petrecută la piscină, lenevind pe șezlong, uitând de orice grijă.

Decorează propria ta oază de relaxare

Alegerea decorațiunilor de exterior potrivite este esențială pentru crearea unei atmosfere primitoare și speciale în grădină, pe terasă sau balcon. Alege elementele care aduc spațiului un plus de originalitate și creativitate, dar care să fie și în ton cu propriul tău stil și cu modul în care vrei, de fapt, să te simți atunci când pășești în spațiul tău dedicat relaxării. 

Nu poți da greș cu câteva plante care vor aduce un strop de culoare amenajării. Dacă dispui de un spațiu mai mare, nu ezita să alegi plante voluminoase care să atragă toată atenția. De asemenea, plantele micuțe pot fi un detaliu delicat, ideal pentru spațiul tău de relaxare. 

Iluminează adecvat spațiul

Atmosfera este creată și de corpurile de iluminat pe care le alegi. Pendulele sau felinare pot contribui la o atmosferă mai intimă, de exemplu.

Pentru mai multă lumină poți alege stâlpi de iluminat exteriori sau aplice de culoare caldă sau rece, dar și tipul de energie folosită - electrică, solară sau pe baterii. În plus, pentru petreceri sau seri călduroase poți opta pentru ghirlande luminoase care vor crea un spațiu estetic și practic în același timp.

Există numeroși factori pe care trebuie să îi iei în considerare atunci când creezi un spațiu dedicat relaxării în grădină, pe terasă sau pe balcon. Ține cont, deci, de atmosfera pe care vrei să o creezi și alege o amenajare confortabilă și spațioasă pentru toți membri familiei sau pentru întregul grup de prieteni.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)