Idei de decorat casa de Crăciun: sugestii originale pentru o locuință ruptă din poveștile cu Moșu’

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar magia acestora deja plutește în aer, cu miros de brad și portocale pretutindeni, luminițe colorate și colinde care răsună în tot orașul. Totodată este timpul pentru amenajarea casei în straie de sărbătoare, în care niciun colțișor nu trebuie ignorat. În continuare, îți prezentăm idei de decorat casa de Crăciun, care vor contribui la crearea unei atmosfere de poveste în fiecare dintre camerele casei tale.

Sumar


Elemente esențiale pentru decorarea casei de Crăciun

Pe lângă piesa de rezistență a decorului pentru Crăciun, bradul, împodobește casa cu obiecte specifice perioadei în culori și stiluri dintre cele mai diverse. Printre decorațiunile interioare pe care le poți folosi pentru a obține un ambient feeric, care să emane un aer de sărbătoare, se numără:

- Coroniță pentru ușă
- Globuri și decorațiuni de brad
- Perne decorative festive
- Pled pufos tematic
- Figurine cu specific
- Lumânări, sfeșnice și felinare
- Șemineu
- Ghirlande și instalații luminoase

Iată câteva idei pentru cum poți folosi aceste obiecte ca să-ți decorezi casa de Crăciun și să o pregătești pentru venirea Moșului și a musafirilor.

Decorarea camerelor din casă cu ocazia Crăciunului

Pentru ca totul să fie perfect și să creezi un mediu confortabil și festiv pentru tine și invitații tăi, acordă o atenție sporită fiecărei încăperi din casă.

Holul de la intrare

O casă frumoasă se cunoaște chiar de la intrare. Așadar, decorează exteriorul ușii cu o coroniță realizată din conuri de brad ori cu una colorată în nuanțe aprinse sau chiar cu o decorațiune festivă ce îl are în prim plan pe cel mai popular personaj al acestei perioade, Moșul. Astfel, îi introduci pe oaspeții tăi în atmosfera Crăciunului, încă de la primii pași făcuți în casă.

Poți să agăți o ghirlandă din beteală sau o instalație luminoasă, pentru a accentua spiritul Crăciunului și să adaugi câteva lumânări parfumate, cu note de măr, scorțișoară, cuișoare ori citrice, care să ofere ambianței un plus de căldură și momente de plăcere olfactivă.

Living

Vedeta decorului pentru Crăciun este bradul, iar locul acestuia nu poate fi în altă parte decât în cea mai spațioasă și mai frecventată cameră: livingul. Globurile, instalațiile luminoase și tot felul de alte decorațiuni îl vor face să strălucească atât la propriu, cât și la figurat.

Următorul pas este să creezi în jurul acestuia o amenajare la fel de veselă, cu ornamente pe măsură. Completează fotoliul sau canapeaua cu perne decorative, cu motive și figurine specifice Crăciunului sau din imitație de blană, cât și cu pleduri pufoase, pentru a spori confortul și starea de bine pe toată perioada șederii.

Dacă ai un șemineu, îl poți împodobi cu decorațiuni tip șosetă, pe care să le agăți de acesta și să le umpli cu dulciuri pentru cei dragi. De asemenea, un aranjament format din globuri, ghirlande sau luminițe, va oferi un plus de strălucire și va accentua sentimentul de sărbătoare. 

Dacă nu te numeri printre norocoșii care se pot bucura de căldura unui șemineu, există și decoruri speciale, care imită unul.

La rândul lor, nici ferestrele nu ar trebui să fie neglijate. Optează pentru decorarea lor cu fulgi de nea, crenguțe de brad atașate de draperii sau perdele și instalații luminoase.

Dormitor

Dormitorul, chiar dacă este un spațiu intim, poate să fie decorat la fel de festiv, prin împodobirea tăbliei patului cu beteală sau ghirlande luminoase multicolore. De asemenea, poți îmbrăca patul cu așternuturi albe sau roșii, ori cu motive de Crăciun joviale. Dintre ideile pentru decorarea dormitorului de Crăciun nu pot lipsi, desigur, pernele decorative și pledurile cu imprimeuri festive.

Camera copiilor

Copiii sunt cei mai entuziasmați în această perioadă, de brad și luminițe, dar și de așteptarea Moșului care vine încărcat de cadouri. Alături de așternuturi, perne decorative și pleduri, folosește în camera celui mic și figurine simpatice care să îi bucure și să aibă un decor de basm.

Bucătărie

Bucătăria joacă un rol crucial în ecuația unor sărbători reușite, având în vedere că este locul în care pregătești toate bunătățile care vor umple masa de Crăciun. Poți adăuga în recipiente decorate cu fundițe roșii, tot felul de gustări dulci, cum ar fi fursecuri, bomboane, turtă dulce, pe care să le lași la vedere pe mobilierul din bucătărie.

În zona de servit masa din bucătărie aranjează șervete și suporturi pentru farfurii cu motive simbolistice și perne confortabile sau huse pentru scaune, oferind un aspect festiv. Totodată, o draperie sau un set de accesorii – toate în culorile specifice sărbătorii, alb și roșu, vor completa perfect decorul de Crăciun în această încăpere.

Baie

Pentru decorarea băii de Crăciun poți opta pentru câteva elemente mai simple, cum ar fi câțiva fulgi de zăpadă atașați pe oglindă. În același timp, poți adăuga pe un raft al mobilierului o vază cu câteva flori decorative festive ori crenguțe albe, împodobite cu globulețe. Iar dacă vrei să te răsfeți cu o baie lungă, așază lângă cadă lumânări cu miresme care îți desfată simțurile.

Idei de decorat bradul

Din decorarea casei pentru Crăciun nu poate lipsi bradul. Este primul element prin care dăm startul pregătirilor, cât și simbolul acestei sărbători. Poți opta pentru brad natural, tăiat sau în ghiveci, ori brad artificial, pe care îl poți refolosi și anii următori.

Începe împodobirea acestuia și stabilirea schemei de culori. Recomandat este să mergi pe o combinație din două culori, cum ar fi clasicele alb-roșu sau cele preferate, pentru a nu încărca vizual aspectul final.

Alege apoi să îl decorezi cu globuri, fundițe, beteală bogată și instalații de lumini sau steluțe și nu în ultimul rând, ornamentul pentru vârful de brad care va fi în centrul atenției. De asemenea, armonia oferită de bradul împodobit va fi completată și de o pelerină specială pentru acesta, care se așază la bază.

O altă idee de împodobit bradul este să folosești decorațiuni de Crăciun handmade, pe care să le creezi chiar tu și să le personalizezi după bunul plac. Dacă vrei un brad mai neconvențional, creează unul pe peretele unei încăperi, pe care să îl montezi pe unul dintre pereții încăperii tale.

Decorarea mesei de Crăciun

Masa de Crăciun este unul dintre cele mai importante momente ale zilei, astfel că pe lângă preparatele tradiționale pregătite cu drag, zona de dining nu trebuie să fie ignorată atunci când decorezi casa de Crăciun.

Pentru început, stabilește o armonie cromatică și alege elementele esențiale care să alcătuiască aranjamentul perfect de Crăciun. Piesele definitorii pentru o masă festivă reușită sunt:

- o față de masă în culori specifice acestei sărbători, precum roșu, alb, auriu sau argintiu
- alte textile cu imprimeuri tematice
veselă festive,
tacâmuri
- un sfeșnic, pe care să îl așezi în centrul mesei
lumânări simple sau parfumate
- figurine și decorațiuni specifice.

Pentru mai multă inspirație, citește ghidul nostru dedicat despre aranjarea mesei de Crăciun.

Idei pentru decorarea casei de Crăciun la exterior

Decorarea casei de Crăciun nu poate fi completă fără amenajarea terasei, curții sau a balconului. Împodobește balustrada de la balcon cu instalație cu lumini colorate, pentru a-i oferi un contur deosebit, iar pentru terasă poți alege să adaugi figurine luminoase, cum ar fi pinguini, urși polari sau cu Moș Crăciun.

Dacă vrei să petreci timp afară, iar vremea răcoroasă este un obstacol optează pentru o pătură călduroasă și pufoasă, care să îți asigure confortul termic optim în fața temperaturilor scăzute.

O altă soluție pentru a avea căldură la discreție și o stare de bine permanentă în confortul de acasă este să folosești un încălzitor electric sau pe gaz. Indiferent ce alegi, ambele variante îți vor crea o atmosferă magică de liniște și sărbătoare.

Magia sărbătorilor de iarnă va alimenta emoția și entuziasmul, iar decorarea casei de Crăciun este experiența perfectă pentru a-ți scoate la iveală stilul și creativitatea. Sperăm că ideile noastre de decor te-au inspirat și te vor ajuta să te bucuri cu cei dragi într-un cadru feeric, rupt parcă din poveștile cu Moșul.

Explorează întreaga noastră colecție de decorațiuni pentru Crăciun și alege-le pe cele perfecte pentru casa ta!

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)