Aducem toamna în casa ta: 3 sfaturi pentru amenajarea zonelor de living și dining by Ioana Uretu

Toamna și-a intrat cu rapiditate în drepturi anul acesta, astfel că temperaturile scăzute ne îndeamnă să petrecem mai mult timp în confortul casei. Din acest motiv, împreună cu Ioana Uretu - Owner Cărți, Dulciuri și Flori ți-am pregătit 3 sfaturi de amenajare pentru a obține un living room și un dining room care să se potrivească perfect conceptului de coziness.  

1.Transpune nuanțele toamnei în casa ta

Fiecare anotimp ne oferă, în funcție de sezon, palete de culori specifice care reușesc să ne trezească sentimente unice. Toamna, prin natura ei, îți oferă contextul ideal pentru a transforma casa într-o adevărată oază de relaxare.

  „Culori neutre pentru living, culori de toamnă în dining.” - Ioana Uretu

Așadar, primul pas pe care trebuie să îl bifezi atunci când decizi să îți redecorezi zona de living sau dining este alegerea culorilor predominante pentru amenajarea ta. Una dintre cele mai bune tehnici de urmat în acest sens, conform Ioanei Uretu, constă în echilibrarea nuanțelor. De exemplu, pentru a obține un look fresh și modern poți mixa palete de culori tomnatice cu nuanțe de ivoire, crem sau negru. 

2. Adaugă elemente structurale în amenajarea ta

Odată ce ai stabilit nuanțele pe care vrei să le regăsești în livingul, dar și în diningul tău, nu îți mai rămâne decât să alegi piesele de mobilier pe care vrei să le pui în prim-plan. 

„Frumusețea înseamnă simplitate, liniaritate și unitate.” - Ioana Uretu  

Prin urmare, pentru a te bucura de o atmosferă armonioasă la tine acasă alege, spre exemplu, să îmbini elemente cu linii drepte, precum consola sau masa de dining cu piese de mobilier ce au forme ușor rotunjite ca măsuța de cafea sau canapeaua. Bonus tip: pentru a obține un efect perfect de coziness, asigură-te că alegi o canapea puternic texturată, deoarece este opțiunea ideală atât la capitolul estetic, cât și confort. 

 

3. Alege piese impozante pentru decor 

Imediat ce fiecare piesă de mobilier este poziționată la locul potrivit poți trece la următorul pas: plasarea decorațiunilor. Atunci când vine vorba de elementele pe care le alegi pentru a-ți completa zona de living ori dining room poți opta cu ușurință pentru câteva piese care să ofere înălțime amenajării. 

„Transformă-ți casa în acel spațiu sacru unde adori să trăiești!” - Ioana Uretu 

Prin urmare te poți bucura de un decor simplu și elegant, dar în același timp să optezi, de exemplu, pentru o vază de dimensiuni mari, completată cu câteva plante artificiale care imită perfect textura florilor naturale. Mai mult decât atât, pentru un aspect cât mai tomnatic poți alege plante decorative în nuanțe arămii care să completeze decorul în mod autentic.

 

În final, nu uita că zonele de living și dining reprezintă inima casei tale, locul în care petreci cel mai mult timp alături de cei dragi. Așadar, nu omite să îți lași amprenta asupra decorului pe care alegi să îl realizezi, iar pentru mai multă inspirație, ți-am pregătit și un videoclip în care Ioana Uretu ne explică pe larg cum putem aduce toamna chiar în sufletul casei noastre. 

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)