Companie

Grupul Mobexpert
Activitatea de retail

Mobexpert este o retea regionala de magazine si hipermagazine specializate in vanzarea de mobilier si decoratiuni interioare, destinate consumatorilor care doresc produse de calitate europeana la preturi accesibile. Cele doua marci sub care se desfasoara activitatea sunt:

Mobexpert - hipermagazine si magazine de mobilier pentru casa si decoratiuni.

Mobexpert Office - mobilier pentru birou si colectivitati.

Reteaua regionala a Mobexpert numara, in prezent, 32 de hipermagazine si magazine. In Romania, reteaua cuprinde 10 hipermagazine (patru in Bucuresti si cate unul in Brasov, Suceava, Pitesti, Sibiu, Iasi si Oradea) si 20 de magazine in tara (Timisoara, Cluj, Constanta, Tirgu Mures, Calarasi, Alba Iulia, Oradea, Galati, Bistrita, Ploiesti, Arad, Dej, Focsani, Ramnicu Valcea, Alexandria, Piatra Neamt, Braila, Bacau, Craiova, Slatina). In afara Romaniei, primul hipermagazin de mobilier si decoratiuni a fost inaugurat la Sofia, in septembrie 2007. Mobexpert Office este prezent, din 2005, cu magazine proprii in Sofia (Bulgaria) si in Belgrad (Serbia).

Suprafata totala de expunere a magazinelor Mobexpert totalizeaza in prezent peste 110.000 metri patrati si reprezintaa o investitie de aproximativ 76 de milioane de euro. Pe termen lung, Grupul intentioneaza sa consolideze la nivel regional marca Mobexpert, prin extinderea retelei de magazine in regiunea balcanica.

Activitatea de productie si export

Grupul Mobexpert detine noua fabrici in patru centre de productie deschise in Bucuresti, Dej, Targu Mures si Suceava.

SamusMex este specializata in productia de serie de mobilier de casa – living, dormitoare, mic mobilier.

ErgoMex este cel mai important producator roman de scaune si fotolii de birou.

MoldoMex produce mobilier din lemn masiv si scaune destinate unei largi varietati de stiluri de amenajare a locuintei.

MuresMex produce mobilier modern pentru living, dormitor si bucatarie, precum si mobilier de birou, game operationale si directoriale.

ConfoMex este cel mai important producator roman de canapele si fotolii din piele si stofa.

StudioMex este specializata in productia de mobilier de living, dining, dormitor, mic mobilier, in stil modern, dar realizat cu materiale clasice: lemn masiv si furnir natural.

SoftMex este firma Grupului Mobexpert specializata in productia de saltele. Tipurile de saltele realizate de SoftMex sunt: saltele cu arcuri, saltele cu spuma poliuretanica, saltele cu spuma vascoelastica, saltele cu latex.

Platformele logistice

In anul 2007, Mobexpert a demarat proiectul de relocare a fabricilor ConfoMex, StudioMex, IleforMex, MuresMex in Parcul Industrial de la Targul Mures. Investitia de 28 de milioane euro a inclus si construirea platformei logistice cu o suprafata de 12.000 de metri patrati. Platforma este una dintre cele mai performante din Romania si are un rol foarte important in fluidizarea distributiei regionale, permitand servicii mai bune in magazinele Grupului si sustinand dezvoltarea retelei regionale Mobexpert.

In iulie 2009, a devenit functional si Centrul Logistic al Mobexpert din Bucuresti, in urma unei investitii de 10 milioane de euro. Prin noul spatiu logistic se deruleaza fluxuri de import de produse din zona mobilierului pentru casa, a decoratiunilor si a mobilierului de birou. Noul Centru Logistic de la Bucuresti este dotat cu echipamente de ultima generatie, care permit atat stocarea si expedierea produselor provenite din import, cat si efectuarea operatiunilor de cross-docking pentru unitatile de productie Mobexpert din Bucuresti. Aceasta investitie a condus la reducerea timpului de livrare la maximum o saptamana pentru peste 70% dintre produsele din magazinele Mobexpert.