#OameniiMobexpert - Diana: „Cea mai mare satisfacție o am atunci când ideile mele prind viață”

Pentru că oamenii din spatele unui brand sunt cei care îi dau viață, vă facem cunoștință cu colega noastră, Diana David, Designer Mobexpert Militari.

Vrem să aflăm mai multe lucruri despre tine. Cum este Diana, ce a făcut înainte să lucreze în cadrul companiei Mobexpert?

Sunt o persoană caldă, iubesc frumosul și îmi place să mă înconjor de lucruri și de oameni frumoși. După terminarea Facultatii de Design din Timisoara, la vremea respectivă oportunitatea de a face o carieră ca designer de interior era destul de mică, dar am avut șansa de a intra in lumea designului, în postura de editor home&deco la o revistă consacrată.

Ca trend editor, care a rămas până astăzi o a doua pasiune, am descoperit târgurile de profil și din afara țării și am încercat să fac cunoscut publicului larg fascinanta lume a designul interior. În același timp am vrut să-mi exploatez creativitatea și am inceput să mă ocup si de amenajări propriu-zis, de la spații comerciale, la locuințe personale.

De unde provine această pasiune pentru design interior?

Am fost întotdeauna pasionată de design, copil fiind am transformat noptiera de lângă pat în căsuța pentru păpuși, decorată cu oglinzi și poze ca tablouri. Acesta este începutul dragostei mele pentru designul interior. Pe măsură ce am crescut, am descoperit treptat că un spațiu nu ar trebui să fie doar un loc care oferă un adăpost confortabil, ci și un loc de relaxare și de explorare care îi face pe oameni să reflecteze, să dialogheze cu sine și cu cei din jur și, prin urmare, să crească.

Cum caracterizezi stilul tău creativ? Si care este stilul tău de design preferat?

Prefer un stil eclectic, cu accente moderne, dar cu o ambianță primitoare și confortabilă. Un mix între funcțional și estetic, încorporând în același timp tendințele și cererile pieței, fără a omite elementul principal: omul.

De unde te inspiri? Care sunt sursele tale de inspirație și cum le aplici în magazinele Mobexpert?

Găsesc inspirație în jurul meu, în design, modă, artă, viața de zi cu zi. Îmi place să-mi mențin creativitatea vizitând orice, conectându-mă cu diferiți oameni, ascultând poveștile lor. În multe activități este implicat și băiețelul meu, un bun moment să îi arăt cât de important este să-ți urmezi pasiunea, utilizând astfel designul ca metodă de educare.

Care este partea favorită din procesul creării unui amenajări?

Când lucrez la un proiect, după ce ideea este conturată, adopt o abordare organizată, împărțind sarcini ușoare fiecarui membru al echipei. Cea mai mare satisfacție o am atunci când ideile mele au prins viață, bucură și încântă clienții, dar nu puteam trasmite acest lucru fără a avea o echipă la fel de pasionată care să îmi implementeze ideile.

Care este cea mai frumoasa experiență de când ești designer? Dar cel mai important proiect?

Pentru mine a fi designer de interior înseamnă mult mai mult decât creativitate, gust și pasiune. Îmi place să transform spatii și să văd că ce rămâne în urma mea este un lucru bine făcut care să îi incante pe ceilalti. De aceea fiecare proiect este o provocare și o șansa de a crește și de a mă dezvolta.

Transmite cititorilor noștri un sfat de care să țină cont atunci când își amenajează casa.

Casa lor trebuie să îi reprezinte în totalitate pe ei, iar un concept de design ar trebui să înglobeze acest aspect, fără a omite însă funcționalitatea, estetica și confortul.

De ce ai recomanda unui prieten Mobexpert ca loc de munca?

Nu sunt de foarte mult timp în această echipă, dar este o mare familie în care poți să te dezvolți și să crești frumos sub umbrela unui brand care se reinventează an de an, devenind un excelent promotor de calitate, bun gust și eleganță.

Ce sfat ai pentru generația tânără? Ținând cont mai ales de această perioadă, ce ar putea să facă pentru joburile în care sunt deja sau pentru care se pregătesc.

Un prim sfat ar fi să își urmeze pasiunea, dar indiferent de ce vor face, să facă lucrurile cât de bine se poate, arătând, astfel, respect față de sine, dar și față de ceilalți.

Să accepte inițial și un loc de muncă din umbră, să învețe din practică și din cărți cât mai mult. Cu cât vor avea mai multe cunoștințe aprofundate, cu atât vor putea avea împliniri profesionale mai târziu.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)