Biroul pentru camera copiilor: Unde îl poziționezi și cum alegi modelul potrivit

Back to school se apropie cu pași repezi, iar odată cu entuziasmul și emoțiile care vin cu începerea unui nou an școlar, apare și întrebarea: cum să organizezi spațiul, astfel încât copilul să se bucure de un loc util și frumos pentru studiu.  

Zona dedicată activităților de studiu trebuie să fie plăcută și distractivă la nivel vizual și să respecte normele confortului. Designul acestui spațiu trebuie să-i inspire celui mic dorința de a fi productiv. Piesele fundamentale ale zonei de lucru sunt biroul și scaunul, care trebuie să asigure o postură corectă pe durata efectuării temelor, având grijă de coloana vertebrală a copilului. 

Pentru că ne place să fim alături de tine și să te ajutăm în crearea unui spațiu deopotrivă estetic și funcțional, descoperă idei și sfaturi practice pentru amenajarea unui birou pe care copilul tău îl va îndrăgi din prima clipă și unde va studia cu entuziasm.

Sumar


Poziționează biroul copiilor la geam

Indiferent de perioada zilei, copiii trebuie să aibă parte de cât mai multă lumină pentru a nu le fi obosită vederea și pentru a nu își pierde concentrarea. Locul ideal pentru a așeza biroul în camera copiilor este la geam sau în apropierea acestuia pentru a se putea bucura de cât mai multă lumină naturală. Dacă acest lucru nu este posibil, folosește surse alternative de iluminat – o lampă de birou va fi o adevărată salvare, în special seara.

Dacă spațiul nu îți permite să așezi biroul copiilor chiar în fața geamului, te poți orienta către unul dintre cele două colțuri din lateralele ferestrei din încăpere. Pentru copiii dreptaci, ideal este ca lumina să cadă pe birou din față sau din partea stângă, iar pentru cei stângaci din partea dreaptă.

Funcționalitate și confort pentru biroul copilului

Copilul își petrece în jur de 2-3 ore pe zi la birou făcând temele sau jucându-se la calculator. De aceea, alegerea unui birou comod, spațios și calitativ e o condiție esențială pentru o zonă de lucru eficientă. În alegerea biroului pentru copii un aspect foarte important pentru a avea condiții optime, inspirație și productivitate este ergonomia. Aceasta îi oferă un confort cât mai ridicat, de la sprijinul brațelor, poziția spatelui, direcția din care vine lumina, modul în care sunt situate tastatura și mouse-ul sau modul în care este curbată partea din spate a scaunului.

Un alt criteriu important pentru amenajarea unui birou pentru copii funcțional este înălțimea, care trebuie să fie potrivită cu cea a copilului sau adolescentului. Dacă biroul este prea mic, atunci juniorul va sta aplecat. Dacă biroul este prea înalt, copilul va sta cu coatele foarte ridicate, iar poziţia corpului său nu va fi una firească. Iar, în timp, vor apărea dureri de spate, de coloană, dureri în zona gâtului, a umerilor şi la ceafă.

De aceea, birourile cu înălțime reglabilă sunt recomandate, deoarece pot fi adaptate pe măsură ce copilul creşte.  Pentru un preșcolar, alege o masă de birou cu o înălțime de până în 40 de cm, iar adolescenții vor lucra confortabil la un birou de aproximativ 70 de centimetri.

Nu uita nici de lățimea biroului! Pe măsură ce cresc, băieții vor avea umerii mai lați și brațele mai lungi, de aceea e important să aibă suficient spațiu la birou.

Inspiră-te din colecția noastră de birouri pentru copii.

Zona de lucru și biroul pentru doi copii

Dacă ai doi copii care împart aceeași cameră, fiecare dintre ei are nevoie de un spațiu propriu unde să-și poată desfășura activitatea. Un dormitor mare este mult mai permisiv din punct de vedere al amenajării, așadar poți așeza un birou dublu pentru copii la geam care să le ofere suficient spațiu atunci când studiază și își fac temele sau o masa mai lată, poziționată astfel încât cei doi copii să fie așezați față în față.

Dacă nu ai suficient spațiu pentru două birouri de copii, nu-ți face griji! Avem soluții ingenioase și pentru o cameră mică. Alege un birou îngust și lung montat pe un perete lângă geam sau un birou de colț în continuarea căruia să așezi unul simplu, dreptunghiular.

Un scaun confortabil pentru o postură corectă 

Dacă uneori este mai greu să găsești un birou cu înălțime reglabilă, lucrurile stau complet diferit când vine vorba de scaunul de birou pentru copii. Este indicat să optezi pentru un scaun a cărui înălțime se reglează – astfel, copilul îl va putea folosi pentru o perioadă mai lungă.

Un scaun bun ar trebui să permită ajustarea în înălţime pentru ca cel mic să stea confortabil, cu genunchii la un unghi de 90 de grade. De asemenea, când scrie, mâinile copilului trebuie să fie sprijinite pe birou într-un mod natural, să nu fie prea ridicate.

Găsește scaunul de birou care se va încadra perfect în camera copilului tău.

Spații de depozitare pentru rechizite și accesorii

Zona de depozitare pentru biroul copilului este la fel de importantă. Pentru cărți, manuale, accesorii și alte obiecte decorative care dau personalitate camerei pentru tineret optează pentru o bibliotecă sau o etajeră. În acest mod, toate cărțile pentru școală vor fi atent organizate, iar lecturile preferate mereu la îndemână. Dacă spațiul e prea mic pentru o bibliotecă, montează câteva rafturi sau polițe care vor îndeplini cu același succes scopul. O altă variantă potrivită pentru a avea toate lucrurile de care are nevoie la îndemână este un suprapozabil pentru birou.

Mobilier fabricat în România: combină siguranța și calitatea pentru confortul copilului tău

Amenajează un spațiu de studiu pentru tineret folosind piese rezistente și de calitate superioară deoarece copilul tău merită tot ce e mai bun! Cu atâtea modele de birouri poate fi uneori o provocare să găsești varianta ideală însă, dincolo de aspect și design, un aspect extrem de important este calitatea acestuia. 

Peste o treime din mobilierul Mobexpert este fabricat în România și, nu doar că arată bine, dar îmbină rezistența, siguranța, funcționalitatea și ergonomia, aspecte atât de importante în camerele tinerilor.

Dacă simți nevoia de mai mult ajutor în (re)decorarea camerei copilului tău, serviciul de design interior Mobexpert este aici pentru tine. Programează o ședință online gratuită cu unul dintre specialiștii noștri, pentru a înțelege mai bine care sunt pașii de urmat pentru o cameră pe care cel mic o va iubi.

 

 

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)