Idei pentru Gătit. Ustensile esențiale pentru preparate sănătoase

Preparatele gătite acasă sunt, fără îndoială, mai sănătoase. Poți alege cu grijă ingredientele și controla cantitățile în care le utilizezi, asigurându-te astfel de calitățile nutritive ale mâncării pe care o pregătești pentru tine și cei dragi. În plus, gătitul acasă poate fi o activitate plăcută, perfectă pentru relaxare în compania familiei și a prietenilor.

Cu mici schimbări la nivelul obiceiurilor de gătit și cu o colecție de ustensile practice și eficiente, te asiguri de calitatea și bunul gust al preparatelor gătite acasă.

Sumar


Piese de bază pentru gătit

Modalitatea de gătit este la fel de importantă ca ingredientele alese. Asigură-te că din colecția ta pentru gătit fac parte piese de bază, care sunt alternative eficiente și sănătoase pentru prepararea alimentelor, precum o tigaie care oferă posibilitatea folosirii unei cantități foarte mici de ulei. De asemenea, optează pentru coacere și fierbere în detrimentul prăjirii. Pentru zilele în care nu ai suficient timp, gătitul la aburi reprezintă o modalitate rapidă, ușoară și deosebit de sănătoasă pentru prepararea mâncării, care îi păstrează gustul proaspăt și calitățile nutritive.

Prospețime și aromă

Pentru ca mâncarea sănătoasă să fie și delicioasă, folosește ingrediente proaspete și aromate. Mereu la îndemână, un blender reprezintă alegerea perfectă pentru prepararea micului dejun, a sosurilor sau supelor cremă. De asemenea, storcătoarele, feliatoarele sau presele își vor dovedi utilitatea în a-i oferi mâncării un plus de savoare.

Un plus de funcționalitate

Completează colecția de ustensile cu piese funcționale, menite să transforme gătitul într-o activitate plăcută și facilă. De la un mic dejun rapid până la deserturi și feluri principale mai complexe, bucătăria ta va fi pregătită să răspundă cu eficiență fiecărei nevoi.

Spor la gătit și experimentat rețete aromate, acasă!

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)