Cum avem grijă de canapele și fotolii

Indiferent de stilul pe care îl alegem pentru amenajarea camerei de zi, canapeaua și fotoliile sunt indispensabile pentru desăvârșirea atmosferei intime și comode, cu „gust de acasă”, pe care o dorim cu toții.

Pentru a ne bucura de confort și aspect plăcut timp îndelungat este necesar sa acordăm atenție sporită procesului de întreținere și curățare a materialelor din care sunt realizate canapeaua și fotoliile.

Să le luăm pe rând.

Sumar


Stofă

Mod de curățare: Folosiți un kit de întreținere pentru canapelele din stofă. Aici veți găsi un manual de utilizare care ilustrează pașii pe care trebuie să-i urmați pentru curățarea canapelei. Recomandăm utilizarea lavetei incluse în kit împreună cu spray-ul protector pentru stofă. Mai mult, puteți îndepărta diversele pete care pot apărea pe suprafața canpelei cu soluția specială din kit.

Recomandare: Îndepărtați praful de pe tapițerie în fiecare săptămână. Evitați supraexpunerea produselor cu tapițerie din stofă la radiații solare directe și feriți-le de umezeală sau alți agenți atmosferici.

Strict interzis: Nu tăiați și nu zgâriați materialul. Frecarea de sau cu suprafețe abrazive, inclusiv pereți, este interzisă. Mai mult, nu este permisă folosirea produsului în medii umede, la temperaturi sub 0° Celsius, așezarea lângă sobe sau alte surse de căldură (distanța de gardă este de 1,5 m).

Imitație piele

Mod de curățare: Pentru curățarea produselor capitonate cu imitație de piele trebuie să folosiți o soluție compusă din apă călduță cu săpun (proporție 60% apă, 40% săpun – PH neutru). Utilizați întâi cârpa umedă, apoi pe cea uscată și nu îmbibați materialul (imitația de piele) cu apă, în caz contrar lichidul va fi absorbit de poliuretanul din interior, ceea ce va duce la deteriorarea canapelei sau fotoliului. Treceți ușor cu cârpa pe suprafața tapițeriei, nu frecați.

Urmele de gumă de mestecat se îndepărtează râcâind marginile cu cuburi de gheață puse într-un săculeț de nailon, iar apoi se trag ușor.

Recomandare: Ștergeți praful cu o cârpă moale în fiecare săptămână. Evitați expunerea îndelungată a produselor la radiații solare directe și feriți-le de umezeală sau alți agenți atmosferici.

Strict interzis: Nu tăiați și nu zgâriați materialul. Frecarea de sau cu suprafețe abrazive, inclusiv pereți, este interzisă. La fel ca în cazul produselor îmbrăcate în stofă, nu este permisă folosirea produsului în medii umede, la temperaturi sub 0° Celsius, așezarea lângă sobe sau alte surse de căldură (distanța de gardă este de 1,5 m).

Piele naturală

Mod de curățare: Recomandăm curățarea cu un kit de întreținere pentru canapelele de piele. Folosiți exclusiv buretele și laveta inclusă în kit împreună cu soluția de curățare. De asemenea, există chiar și o soluție specială pentru îndepărtarea petelor de cerneală. În plus, puteți proteja canapeaua pentru a asigura longevitatea produsului folosind soluția special inclusă în kitul de întreținere. Pentru mai multe informații, puteți citi ghidul de utilizare care vine împreună cu kitul de întreținere.

Recomandare: Îndepărtați praful cu o cârpă moale în fiecare săptămână, iar pentru hidratarea pielii puteți aplica periodic (1-2 luni) soluții speciale.

Strict interzis: Nu încercați să curățați pielea cu lichide cu acizi sau solvenți chimici, alcool și evitați utilizarea în exces a petrolului, gazului, detergenților, spirtului sau săpunului. Frecarea de sau cu suprafețe abrazive este strict interzisă deoarece poate duce la deteriorarea materialului.

Încercați să nu amplasați canapeaua sau fotoliul cu tapițerie din piele naturală în medii umede sau la temperaturi sub 0° Celsius. Poziționarea produselor lângă sobe sau alte sisteme de căldură și expunerea excesivă la radiații solare directe nu este permisă, altfel deteriorarea timpurie își va face apariția.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)