Avantajele unui mobilier modular: Mobila versatilă care se adaptează după spațiu și nevoi

Piesele de mobilier pe care le alegi îți definesc spațiul, au capacitatea de a-l valorifica și a te ajuta să amenajezi locuința într-un stil pe placul tău. Unul dintre cei mai importanți factori este ca mobilierul să fie adaptat dimensiunilor spațiului tău și să răspundă eficient nevoilor din fiecare încăpere. În acest scop, a fost creat mobilierul modular, al cărui design se potrivește perfect cu stilul de viață și locuințele moderne.

Așadar, dacă vrei să afli mai multe despre ce înseamnă un mobilier modular, care sunt avantajele și cum să-ți amenajezi locuința cu ajutorul acestuia, ghidul nostru te va ajuta să-ți faci o idee mai clară. 

Sumar


Ce este mobilierul modular?

Conceptul de mobilier modular a apărut în 1926, când arhitectul Margarete Schütte-Lihotzky, a creat prototipul bucătăriei moderne pe care o cunoaștem astăzi. Un design disponibil în diferite dimensiuni, în funcție de nevoile locuitorilor, care pot fi singuri, cupluri sau familii cu copii. Mobilierul modular a fost inițial destinat să faciliteze munca în bucătărie, dar are multe alte avantaje.

Mobilierul modular este realizat din piese de mobilier standardizate, care pot fi combinate într-o varietate de moduri pentru a crea o amenajare practică și versatilă. Acesta este proiectat special pentru a fi asamblat acasă, astfel încât să se preteze spațiului din încăpere și nevoilor tale specifice. Sistemele de mobilier modular sunt disponibile pentru birou, bucătărie, living, dormitor și chiar pentru zona de dining.

În cazul în care îți dorești un spațiu mobilat cu eficiență și ușor de reconfigurat, mobilierul modular reprezintă alegerea ideală pentru un apartament sau o casă mică. Unitățile mobilierului modular pot fi mutate cu ușurință, iar reconfigurarea încăperilor este posibilă și facilă, fără efort.

Avantajele mobilierului modular

1. Funcționalitatea

Mobilierul modular poate fi adaptat pentru a răspunde tuturor nevoilor din încăpere. Dacă vrei mai mult spațiu în încăperile mici, dar să te bucuri în același timp și de un design creativ, mobilierul modular este exact ce ai nevoie.

De exemplu, o bucătărie modulară îți oferă spațiu pentru depozitarea organizată a tuturor elementelor necesare în bucătărie, un spațiu pentru gătit, pentru servirea mesei sau pentru chiuvetă. În restul camerelor, poți combina unul sau mai multe elemente, fixe sau mobile, pentru obținerea unui design care te caracterizează cel mai bine, fără să aglomerezi spațiul.

2. Flexibilitate

Designul simplu și formele compacte fac ca mobilierul modular să fie ușor de dispus în funcție de spațiu și gusturi, astfel că poți combina și potrivi piesele pentru a (re)amenaja cu succes orice tip de spațiu. De asemenea, unitățile mobilierului modular pot fi mutate cu ușurință, iar reconfigurarea încăperii este posibilă și facilă, fără efort și fără a fi necesară achiziționarea unor piese noi.

Îți dorești un spațiu care să fie propice pentru serile de film alături de familie și prieteni sau poate o încăpere în care să te relaxezi și să te bucuri de o carte bună sau o sesiune de yoga? Poți avea parte cu ușurință de toate acestea cu ajutorul mobilierului modular. Sau poate preferi un spațiu amenajat pentru petreceri și mai multă distracție? Poți face asta ușor cu aceste piese. Vestea bună este că nu trebuie să alegi între oricare dintre opțiuni – mobilierul modular poate transforma ambele spații cu reconfigurari simple.

3. Valorificarea eficientă a spațiului

Datorită naturii mobilierului modular, acesta se potrivește în orice tip de spațiu, chiar dacă este mic sau are o formă mai ciudată. Designul compact este conceput pentru a evita încărcarea inutilă a spațiului și pentru a face posibilă valorificarea eficientă a acestuia. Elimină accesoriile și obiectele care aglomerează încăperea prin depozitarea lor în spații ușor de accesat.

Dacă vrei să amenajezi o cameră mică, pune în valoare colțurile încăperilor cu ajutorul pieselor de colț și păstrează spațiul din centrul încăperii liber și gata pentru alte activități. Fii creativ și îmbină piesele funcționale cu cele de design, într-un mod personalizat.

4. Forme, culori și stiluri variate

Mobilierul modular este disponibil într-o varietate de forme și culori simpatice. Astfel, ai nenumărate posibilități pentru a face o alegere potrivită cu locuința și personalitatea ta. Alege culoarea, formele și stilul în funcție de preferințele și gusturile tale, dar ai în vedere ca acestea să se potrivească în spațiul apartamentului.

Opțiunile sunt nelimitate în ceea ce privește amenajarea și dispunerea mobilierului, astfel încât îți poți pune la încercare creativitatea pentru a obține o locuință de vis. Fiecare corp modular poate fi compartimentat în funcţie de o anumită nevoie sau de locuinţa în care este acesta amplasat. Poți avea două module cu același aspect, dar cu funcționalități diferite.

Mobilier modular, ideal pentru spațiile mici

Atunci când ai în vedere găsirea celor mai bune soluții pentru pentru amenajarea spațiilor mici, piesele de mobilier compacte cu un design simplu, care se află în tendințele de design interior și mobilierul modular multifuncțional sunt alegerea ideală. Cu piese de mobilier modular, ai posibilitatea să-ți creezi un spațiu unic, pe care îl poți personaliza cu ușurință pentru a se potrivi atât cu dimensiunile oricărei încăperi, cât și cu nevoile și estetica designului tău. Mobilierul modular este conceput pentru a oferi opțiuni, iar pentru un spațiu de mici dimensiuni, fie că este vorba de un apartament mic sau o singură încăpere acesta poate face minuni.

Află mai multe din ghidul nostru despre cele mai bune soluții pentru amenajarea spațiilor mici

Piese de mobilier modular esențiale pentru amenajarea locuinței

De-a lungul anilor, mobilierul modular a crescut în popularitate în primul rând pentru spațiile office, iar ulterior s-a dovedit un trend la fel de util și pentru spațiul de acasă. Acest tip de mobilier poate fi folosit în aproape fiecare încăpere din locuință. Iată cum:

Living

Dacă ai în plan amenajarea unui living în care funcționalitatea și estetica să meargă mână în mână, mobilierul modular te poate ajuta să îmbini cu succes mai multe stiluri și nevoi. Ca să-ți ușurezi sarcina, pune accentul pe piesele esențiale în funcție de obiceiurile tale și ale familiei tale.

Optează pentru un colțar cu șezlong interschimbabil, pentru a putea oricând face din livingul tău o cameră de oaspeți pentru prieteni și un loc confortabil pentru a urmări serialele și filmele preferate. Și pentru că livingul găzduiește televizorul, consola de jocuri, colecția de cărți, optează pentru o bibliotecă modulară modernă cu ajutorul căreia să îți personalizezi spațiul așa cum vrei.

Dormitor

Deoarece într-un dormitor mic o problemă care poate apărea este lipsa spațiilor de depozitare, trebuie să găsești soluții creative. Alege un model de pat dotat cu sertare sau ladă pentru depozitare. Acestea sunt foarte utile pentru a păstra lenjeria de pat, pernele și pilotele, dar și hainele care nu mai au loc în dulap.

Iar pentru haine, accesorii și alte articole, un dulap modular este soluția ideală, deoarece poți personaliza opțiunile de depozitare pentru a satisface nevoile tale specifice –  de la spațiu suspendat la rafturi și sertare.

Bucătărie

Mobilierul modular este alegerea ideală în amenajarea bucătăriei, deoarece este încăperea unde poate fi cel mai dificil să obții un echilibru între estetică și funcționalitate. Astfel, mobila modulară pentru bucătărie te ajută să obții spațiul necesar pentru depozitarea tuturor elementelor de care ai nevoie în bucătărie, spațiu pentru gătit, încorporarea cu ușurință a electrocasnicelor și loc pentru dining.

mobilier modular

Gama Stratos

În primul rând alege mobilier de bucătărie simplu și compact care îți oferă loc de depozitare, dar în același nu încarcă peretele complet și lasă cât mai mult spațiu pe blatul de lucru. Aceasta este opțiunea perfectă deoarece ai toate electrocasnicele, spațiile de depozitare și de lucru în imediată apropiere. Dacă în bucătărie se găsește și locul de luat masa, optează pentru o masă cu un design mai suplu sau cu spațiu de depozitare dacă ai nevoie de mai mult loc pentru cele necesare gătitului.

mobilier modular

Gama Jazz

Birou

Amenajarea unui birou acasă și integrarea a tot ceea ce ține de jobul și activitățile tale profesionale în spațiul personal nu este un aspect nou, însă unul care a devenit foarte important în ultima perioadă. De aceea, este important să alegi mobilierul în funcție de nevoile tale, de modul tău de lucru, dar să fie potrivit și cu designul locuinței tale.

Optează pentru un ansamblu de birou practic, modern și eficient pe care să îl poți integra cu ușurință în spațiul de lucru din living sau dormitor. Nu uita de un scaun de birou ergonomic, care să se adapteze formei corpului tău pentru a-ți oferi susținerea optimă și a menține o poziție corectă.

Modern, simplu, elegant și extrem de versatil, mobilierul modular este special conceput pentru a ține pasul cu nevoile tale și se poate adapta cu ușurință indiferent de spațiu. Astfel, ai certitudinea că piesele de mobilier alese sunt pe măsura personalității tale și te poți bucura de un spațiu aerisit, practic și estetic în același timp. Te invităm să explorezi întreaga noastră ofertă de mobilier, cu speranța că vei găsi ceva perfect pentru tine.

Dacă simți că ai nevoie de mai mult ajutor pentru alegerea mobilierului potrivit spațiului tău, consultanții Mobexpert îți stau mereu la dispoziție. Apelează la serviciul nostru de design interior pentru idei și sfaturi personalizate nevoilor tale.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)