#PROIECTELEMOBEXPERT - HOTEL CARAIMAN

HOTEL CARAIMAN

„O experiență autentică ,cu parfum de epocă, atemporală, într-un cadru istoric.”

Hotelul Caraiman este primul hotel de peste 50 de camere construit în Sinaia. Situat în centrul orașului, hotelul este strategic poziționat, astfel încât fiecare cameră se bucură de o priveliște perfectă spre Parcul central din Sinaia, precum și spre Munții Bucegi, a căror creastă poate fi admirată și din pat, în unele camere.

Hotel Caraiman a solicitat mobilarea și decorarea camerelor, apartamentelor, saloanelor, holurilor și recepției clădirii cu condiția de a se păstra pe cât de mult posibil caracteristicile arhitecturale ale clădirii.

procesul de amenajare

Proiectul s-a desfășurat pe parcursul a doi ani, timp în care au fost necesare numeroase vizite în cadrul hotelului pentru măsurarea camerelor, alegerea pieselor de mobilier și a decorațiunilor care să păstreze stilul neoclasic românesc pentru care clădirea este recunoscută. Elementul cheie al acestui proiect a constat în atenția la detalii, începând cu obiectele de mobilier utilizate pentru renovarea holurilor, până la amenajarea recepției și saloanelor din cadrul clădirii. 

„În abordarea acestui proiect a trebuit sa găsim un echilibru între istoria impresionantă a clădirii și rigorile contemporane ale conceptului de hospitality. Mobilierul neoclasic a fost ales cu mare grijă, predominând nuanțele de ivoire sau șampanie în tonalități deschise, care au oferit un mix subtil de stiluri cu un design restilizat într-o  manieră modernă” - Cristian Ivan, Designer Proiect.

finalizare proiect

Împreună cu proprietarii, colegii noștri au ales pentru mobilarea hotelului piese clasice, dar în același timp elegante, precum consolele Gondola și măsuțele Langford, care au reușit să redea perfect atmosfera de altă dată. Fiecare dintre cele 71 de camere ale hotelului au fost amenajate în mod individual. Astfel, pentru acest proiect au fost utilizate și piese de mobilier din colecțiile Cardinale, Alexander și Jazz, pentru mobilarea dormitoarelor. De asemenea, aspectul neoclasic al camerelor a fost completat cu ajutorul corpurilor de iluminat din gamele Emily, Caressa și Noemy, dar și prin intermediul elementelor care aduc o notă funcțională dormitoarelor, precum fotoliile și măsuțele de cafea. Întreg proiectul a fost finalizat cu succes în august 2022, iar de atunci Hotelul Caraiman oferă posibilitatea de cazare într-un spațiu primitor. Pe această cale, dorim să îi felicităm pe colegii noștri din cadrul Mobexpert Ploiești pentru efortul depus.

În final, stilul de design interior al hotelului creează o atmosferă primitoare, deosebit de plăcută și rafinată, care se îmbină perfect cu eleganța și farmecul istoric al clădirii.” - Cristian Ivan, Designer Proiect

PROIECT

Hotel Caraiman

LOCALIZARE

Sinaia, Prahova, România

FINALIZAREA LUCRĂRILOR

Iunie 2020 - August 2022

PROJECT MANAGER

Emilia Feraru

DESIGNER

Cristian Ivan

COLECŢII

Cardinale, Jazz, Alexander, Langford.

 - Mobexpert
 - Mobexpert
 - Mobexpert
 - Mobexpert
 - Mobexpert
 - Mobexpert
 - Mobexpert
 - Mobexpert
 - Mobexpert
 - Mobexpert
 - Mobexpert
 - Mobexpert
 - Mobexpert
 - Mobexpert
 - Mobexpert
 - Mobexpert
 - Mobexpert
 - Mobexpert

Descoperă produsele folosite în acest proiect