#OameniiMobexpert - Florentina: „Jobul ideal este acela pe care îl faci cu pasiune”

 

Pentru că oamenii din spatele unui brand sunt cei care îi dau viață, vă facem cunoștință cu colega noastră Florentina Ghiorghițoiu, Manager Departament Mobilier General în magazinul Mobexpert Pitești.

Vrem să aflăm mai multe lucruri despre tine. Cum este Flori, ce a făcut înainte să lucreze în cadrul companiei Mobexpert?

Mă consider o fire calmă, sociabilă, uneori prea perfecționistă, îmi place să pun suflet în tot ceea ce fac ca lucrurile să funcționeze perfect.

Povestește-ne mai multe despre traseul tău profesional.

În anul 2008 am avut oportunitatea de a intra în echipa Mobexpert Pitești. Eram un copil timid, abia ieșit de pe băncile liceului și nu aveam un obiectiv clar la momentul acela; doar îmi doream să fiu independentă din punct de vedere financiar. Am întâlnit oameni care pot spune că m-au încurajat și au știut să îmi pună calitățile în valoare și să îmi dezvolt mai mult încrederea în mine. Am fost susținută în tot ceea ce mi-am dorit să aprofundez, am trecut prin toate etapele de formare - de la casier, la consultant vânzări și, apoi, la asistent manager - iar din 2019 am avut susținerea și încrederea pentru a ocupa funcția de Manager de Departament.

Cu ce este Mobexpert special pentru tine?

În momentul de față, Mobexpert pentru mine este o a doua familie, locul în care am crescut, locul unde m-am dezvoltat, locul în care, dacă ar fi să plec, cred că o parte din sufletul meu ar ramane aici. Știu că poate suna ca un clișeu, dar asta simt.

Cum decurge o zi din activitatea ta? Care sunt cele mai mari provocări?

Nici o zi nu seamănă cu alta. În fiecare dimineață începem cu ședința operativă, stabilirea obiectivelor și împărțirea de sarcini. Am o echipa de care sunt foarte mândră. Întâlnim zilnic provocări noi pe care eu le consider esențiale pentru o bună dezvoltare. Fac tot posibilul să comunic și să rezolv eficient fiecare situație care apare. Pentru mine, provocarea cea mai mare este să mențin echipa unită, să le dezvolt ideea pentru că țelul nostru este să găsim cele mai bune soluții pentru client. Așa că, orice alegere pe care o fac, pentru mine, trebuie să aibă și un rezultat.

Ce aspecte ale job-ului îți plac cel mai mult și îți aduc cea mai mare satisfacție?

Faptul că rezultatul ideilor mele se vede în amenajarea magazinului, în spiritul și execuția echipei și, la final, în bucuria de pe fața clientului mă încarcă pozitiv.

Care sunt principalele ingrediente pentru o experiență plăcută într-un showroom Mobexpert?

Atunci când creezi un mediu călduros, un ambient plăcut, o echipă care vine în sprijinul clientului cu o atitudine pozitivă, când oferim servicii de calitate, cu siguranță aceasta este o experiență plăcută în showroom-ul Mobexpert.

Ce calități apreciezi la colegii din echipa ta?

Responsabilitate, dedicare, comunicare permanentă. ,,O echipă unită va fi întotdeauna o echipă de succes.’’

După ce valori te ghidezi în activitatea ta?

Valorile după care eu mă ghidez, atât în plan profesional, cât și personal, sunt: integritatea, respectul, bunătatea, încrederea, învățarea continuă și asumarea deciziilor.

Care este cea mai importantă lecție pe care ai învățat-o în ultimul an?

Se spune că ,,dincolo de zona de confort este drumul spre creștere.’’ Cea mai importantă lecție pentru mine este ,,să nu încetezi niciodată să te dezvolți, să îi inspiri pe cei din jurul tău.’’

De ce ai recomanda unui prieten Mobexpert ca loc de muncă?

Îi recomand cu tot sufletul! Mobexpert este locul unde ai suportul pentru a te dezvolta, depinde doar de tine să îți dorești acest lucru.

Ce sfat ai pentru generația tânără? Ținând cont mai ales de această perioadă, ce ar putea să facă pentru joburile în care sunt deja sau pentru care se pregătesc?

Trebuie să știi cine ești și ce vrei, să fii deschis la nou, să știi ce te face fericit și să folosești educația ca să ai succes. Cred că jobul ideal este acela pe care îl faci cu pasiune și în care reușești să schimbi lumea în fiecare zi și prin mici acțiuni care au impact pozitiv asupra celor cu care interacționezi.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)